EKG for hjemmebruk

Hva er status for hjertet? Er alt bra, eller er et hjerteinfarkt nært forestående? Hvis det virkelig er grunn til bekymring, så er det nok best å bestille en time hos legen, eller ringe legevakten om det er tegn på et infarkt. Men, av og til så er det greit å kunne følge litt med selv – uten å belaste legen unødvendig. Derfor bestilte jeg en «hjemme-ekg» for en stund siden.

Apparatet er lett å bruke. Legg tomlene på to kontaktpunkt, og etter et lite minutt, så får du en kjapp diagnose. Målingen lagres, og den kan overføres til datamaskinen, der et program vil utføre en grundigere analyse av målingene.

Men virker den som den skal? Det er vanskelig å si. Målingene virker tilsynelatende riktige, men de er aldri kontrollmålt av «profesjonelt» utstyr. Ikke er det foretatt målinger under et infarkt, så hvordan apparatet oppfører seg da, er ukjent. Den virker i hvert fall på den måten at den gir litt ro i sjelen, at det går an å følge med på egen ekg-kurve.

Tilkoplingen til pc skjer med en spesiell usb-kabel. Pluggen som skal inn i apparatet er unik, så mister du kabelen, kan du ikke bruke en vanlig usb-kabel. Programvaren som brukes på pc’en virker også noe utdatert, sånn rent designmessing.

Alt i alt, så er det greit å ha i hus. Blir det litt ekstra smerter i brystet, eller hjertet slår uvanlig «hardt,» så forteller denne at det i hvert fall ikke er en hjertefeil som forårsaker ubehaget.

Produseres av Daily Cafe BioMedical. https://www.dcbiomed.com/webls-en-us/ReadMyHeart:V2.0.html Modellbetegnelse: RMH2.0